keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Tuubihuivi

Tänään täältä huutelee yksi malttamaton neuloja, joka kerrankin sai jotain ihan valmiiksi, ja mikä parasta, nopeasti! Käväisin viime viikolla paikallisessa lankakaupassa ja mukaan tarttui ihanan pehmeä ja pörröinen kerä liukuvärjättyä Pan-lankaa. Ajattelin, että täytyyhän sitä vähän muistella ala-asteella opittuja neulonnan taitoja - niistä opeistahan onkin sitten aikaa - ja kaivaa puikot esiin. Tämä huivi on neulottu 10-puikoilla eli isommilla, mitä lankakerän ohjeessa suositeltiin. Mutta kun halusin, että valmista tulee nopeammin että silmukat on suuria ja jälki vähän tahallaan krouvia, se sopi mielestäni pörröisen langan tyyliin.


Neuloin joka toisen kerroksen nurin ja joka toisen oikein (ja tässä kohtaa jotain enemmän neulomisesta tietävät varmaan laittavat silmät kiinni, koska en todella tiedä, miten se kuuluisi oikeasti selittää). Silmukoita oli 82 ja lankaa meni se kerällinen. Melko löysällä käsialalla neulottuna huivista tuli kooltaan noin 65 cm x 80 cm. Lopuksi käänsin huivin kaksinkerroin ja ompelin reunan yhteen. Paremman ja siistimmän lopputuloksen saanee käyttämällä pyöröpuikkoja.

Joku neulontaopas vasenkätiselle lähes vasta-alkajalle olisi kaiketi tarpeen. Ja sellaisia onkin varmaan tehty joo. Onneksi aina voi silti tehdä ilman ohjeita. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti