keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Taiteltu karhu

Joulunpyhinä innostuin paperintaittelusta eli origameista. Innostus lähti käteeni lykätystä joulukortista, jossa oli tontun taitteluohje. Aikani tonttumallin kanssa tuusailtuani eteeni tuotiin Nick Robinsonin kirjoittama Origamin käsikirja (Kustannus-Mäkelä Oy, 2005) ja kas, ajanvietettä riitti. Kirjassa on esitelty hyviä perusmalleja paperintaittelun aloittelijoille, mutta pah, tylsiä sellaiset aloittelijoiden hommat! Karhu sen olla pitää. Edvin Corrien suunnittelema malli Kulmikas karhu oli hauskan näköinen ja sopivan haastava.


Karhu kannattaa taitella mahdollisimman ohuesta paperista, sillä monet paperikerrokset saattavat muuten tuottaa hankaluuksia. Kirja mainitsee paperin suositelluksi kooksi 30,5 cm x 30,5 cm, jolloin valmiin karhun korkeudeksi tulee 13 cm. Kuvassa olevan karhun korkeus on vain reilu 6 cm ja paperina on käytetty ruskeaa pakkauspaperia. Useat paperikerrokset eivät kyllä ainakaan helpottaneet taittelutyötä, joten ohjeita voisi joskus uskoa.

Yritin löytää karhun taitteluohjetta internetin ihmemaailmasta, mutta silmiini ei sellaista osunut. Täällä voi kuitenkin käydä vielä ihailemassa kaikenlaisia hc-origameja. Hienoja ovat!

1 kommentti: