tiistai 25. tammikuuta 2011

Heijastinkukka

Novitan Pitsikukka-kehikolla voi värkkäillä kivoja heijastinkukkia. Kukan voi kiinnittää vaikkapa takin kaulukseen tai laukkuun, ja koska koristeluissa vain mielikuvitus on rajana, kukasta saa varmasti oman näköisen ja tyylisen. Kivasta koristeesta on myös heijastavaa hyötyä talven pimeydessä. (Todettakoon, että heijastinlankakoriste tuskin korvaa oikeaa ja kunnollista heijastinta, mutta onpa kaiketi tyhjää parempi!?)

Olen käyttänyt kukissa Novitan Rose Mohair -lankaa ja Pirkanmaan Kotityön 0,4 millistä heijastinlankaa. Kukkien keskelle olen kiinnittänyt koristeeksi mm. helmiä, nappeja ja paljetteja. Suurimman osan koristeista olen ommellut kiinni mustalla ompelulangalla, jotta pysyvyys olisi mahdollisimman hyvä. Paljettien kiinnittämiseen olen käyttänyt kirkasta pikaliimaa.


Löysin Tiimarista hakaneulaa kehittyneemmän version, ihan rintaneuloihin tarkoitetun neulan, jossa on kiinnitystä helpottava muovikiekko. Kiinnitin neulan kukkaan käyttäen apuna mustaa huopaa ja pikaliimaa. Ompelin vielä varmuuden vuoksi mustalla ompelulangalla huopaympyrän ja kukan toisiinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti