keskiviikko 28. elokuuta 2013

Leivontapäivä!

Kaksi kätevää emäntää ja kunnon Kenwood, tässä tulokset:

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää hiiva, suola ja siirappi.  Lisää hiivaleipäjauhoja ja alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä esimerkiksi lämpimässä vesialtaassa kaksinkertaiseksi. Pyörittele sämpylöiksi, kohota, voitele halutessasi maidolla ja paista 10-15 minuuttia 225 asteessa.



Daim-muffinsseja leivoimme Kinuskikissan ohjeella.

Mutakakkua leivoimme Fazerin ohjeella.


Korvapuusteja leivoimme Sunnuntain ohjeella.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää kuivat aineet, kerma ja sulatettu voi. Levitä taikina pellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Valmista sillä aikaa kuorrutus. Lisää kuorrutteen ainekset kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja paista vielä noin 15 minuuttia.

Kiitos leivontaseurasta, Heidi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti