tiistai 16. heinäkuuta 2013

Sannan synttäricharlotta


Tämänvuotinen synttärikakku muotoutui unelmakääretortun, Hellapoliisin valkosuklaa-daimtäytteen ja mansikoiden salaliitoksi. Suosittelen!


Pohja ja reunat
Valmista unelmakääretorttu tai osta valmiina. Itse käytin tähän kakkuun Boströmin unelmatortun (300g), jonka leikkasin noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Tein kakun halkaisijaltaan 24 sentin irtopohjavuokaan, jonka pohjalle pingotin leivinpaperin. Leikkasin reunaviipaleista (10 kpl) parin sentin siivun alareunasta pois, jolloin reunasta ei tullut niin korkea. Asettelin loput torttuviipaleet sekä alareunapalat vuoan pohjalle mahdollisimman tiiviiksi pohjaksi.


Valkosuklaa-daimtäyte
Valmistin täytteen kutakuinkin Hellapoliisin ohjeen mukaan, joskin hieman lisäsin sitruunamehun ja vähensin daimrouheen määrää. Mielestäni sokeri kannattaa vaikka lisätä lopuksi suklaiden jälkeen, jolloin voi arvioida, paljonko täyte kaipaa lisämakeutta sokerista. Tässäpä käyttämäni resepti:

2,5 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
3-4 rkl sitruunamehua
1  iso Daim-suklaapatukkaa rouhittuna (= 2 palaa)

Vaahdota kerma ja  lisää vaniljasokeri ja rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut. Maista ja lisää sokeria maun mukaan.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna hetkisen jäähtyä. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi. Koristele hyytynyt kakku mansikoilla.


1 kommentti: