sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kevätkruunut


Katkaistaanpa kevättalvinen blogihiljaisuus vanhalla sisustustauluprojektilla, jossa homman idea oli uudistaa elähtäneet alelöytösisustustaulut katseenkestävään kuosiin. Koska taulujeni alkuperäisestä ilmeestä ei ole kuvaa, etsin tähän muutaman fiiliskuvan aiheesta. Muokkaamani taulut olivat kuitenkin kaukana näiden kuvien tyylikkäistä kruunutauluista, sellaiset tunkkaisen säkkikankaiset, beiget ja muoviset. 


Aluksi ajattelin hyödyntää taulut pohjina ihan täysin erilaisiin tauluihin. Lopulta kuitenkin tykästyin kruunuajatukseen ja hyödynsin taulujen kristallikruunuprinttiä. Taulujen pinta oli kova ja muovinen, joten aluksi hion pinnan kevyesti rikki hiekkapaperilla. Pohjamaalasin taulut ihan tavallisella maalarinvalkoisella seinämaalilla ja tarkoituksella vähän huolimattomalla otteella, että reunoilla oleva säkkikankaan roso ei täysin peittyisi maalin alle. Kuvan päältä maalasin mahdollisimman ohuesti, jotta se jäisi kuultamaan maalin alta.


Toisen taulun jätin pohjaltaan valkoiseksi ja kruunun maalasin akryylivärillä pohjamaalin alta kuultavia ääriviivoja vapaasti mukaillen. Ja koska projektini oli muutenkin kaikenlaisia taiteen sääntöjä uhmaava, levitin maalin suoraan tuubista puristaen.


Tämä toinen kruunu piti sitten ennemminkin kaivaa esiin, sillä taulu sai pohjamaalin jälkeen pintaansa palettiveitsellä levitetyn keltaisen. Tämän jälkeen raaputin suurpiirteisesti mustan kruunuprintin näkyviin maalikerrosten alta.


Kyllä varmaan jo kohta on kesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti