lauantai 30. maaliskuuta 2013

Joka parempaa vaatii on kermaperse.


Aikaisemmin jo hieman tätä fiilisteltiin, mutta nyt se on valmis ja seinällä. Ihana String-hyllyn kaltainen kirpparilöytö sai uudet maalit ja lakat ja koristaa huusholliamme.


Meillä nämä huonekalujen tuunaushommat menee yleensä niin, että minä raahaan maakunnista "aivan ihania" ja "ihania ja halpoja" romuja vanhoja huonekaluja ja soitan isille "sä taas niin pyörryt kun näet mitä löysin" -puhelun. Sitten löytöä vähän katsellaan yhdessä isin autotallissa ja mietitään, millä vuosikymmenellä ne olivat yleisiä, ja lisäksi, mikä oli se vuosikymmen, kun niitä eniten kannettiin kaatopaikalle.


Tämän keskustelun jälkeen löytö yleensä esitellään myös äidille. Seuraa muistelun seuraava vaihe, kenen lapsuudenkodissa, sukulaisella tai naapurilla on mahdollisesti ollut vastaava? Tämän jälkeen saatetaan jo suunnitella mahdollisia tuunaustoimenpiteitä ja tehdä pintakäsittelyainevalintoja. Tämän hyllyn kohdalla sekä metallikannakkeista että hyllylevyistä hiottin vanhat maali- ja lakkakerrokset pois. Metalliosat maalattiin mattamustalla spraymaalilla ja hyllyt lakattiin kiiltävällä Unica Superilla. Lakka oli sävytetty kuultavien sisävärien sävyllä 3447 koripaju.


Kunnostuksen vaiheista on tietenkin kohteliasta olla kiinnostunut ja yrittää myös itse tehdä jotain, jos osaa. Lisäksi pitää olla monenlaisia mielipiteitä, mielellään yleensä vielä nopeasti muodostettuja ja hyviä sellaisia. Kuten, että kitataanko jotain vai ei, korjataanko viilu uuteen uskoon vai saako ikä näkyä, laitetaanko näin, riittääkö tämä ja onko näin hyvä? Ja sitten, kun yhteinen kanta asiaan on muodostettu, päästään otsikon toteamukseen. Sillä lailla - ja kiitos taas! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti