sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Mustat pikkujoulut


Tänä vuonna päätin järjestää pikkujoulut huvittuneesti synkistellen eli teemaväri oli musta ja innoituksen lähteenä kaikenlaiset goottimeiningit. Pöytäkoristeeksi hankin pienen pöytäkuusen, jonka maalasin spray-maalilla mustaksi. Koristelin kuusen mustilla helmikoruilla, mustaksi maalatuilla kultaisilla muovienkeleillä ja pienellä paristoilla toimivalla valosarjalla.


Teemaväri ulottui myös tarjoiluihin. Suolaisena tarjottavana oli tamperelaisittain mustaa makkaraa ja kyytipojaksi fetasalaattia, mustia oliiveja sekä saaristolaisleipäpaloja graavilohitahnalla (graavilohta, punasipulia, ruohosipulituorejuustoa, pippuria).




Makeita herkkuja olivat Guinness-kakku MouMoun ohjeella (paitsi kuorrutuksesta jätin pois kerman ja vähensin sokerin määrää), kakkutikkarit Pirkan ohjetta mukaillen sekä teemaan sopivat piparkakut. (Kiitos avusta Elina! :)) 


Kakkutikkareita tein kahdenlaisia, suklaisia sekä salmiakki-sitruunaisia. Suklaiset olivat aika tarkalleen tuolla Pirkan reseptillä toteutettuja, jotka dippasin lopuksi tummaan suklaaströsseliin.



Salmiakki-sitruunaiset kakkutikkarit (n. 24 kpl)

2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte
180-200 g Sunnuntai Sitruuna Rahkavalmistetta (tai muuta sitruunalla maustettua tuorejuustoa)

Kuorrutus
150-200 g taloussuklaata

Pinnalle
Tyrkisk Peber Crushia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, peruna- ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon samalla sekoittaen.

Levitä taikina uunipannulle tai vuokaan leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

Murenna pohja käsin kulhoon. Sekoita joukkoon rahkavalmiste tai tuorejuusto. Seos saa olla paksua. Pyörittele taikina pieniksi palloiksi ja pane pallot jääkaappiin vähintään tunniksi.

Leikkaa grillivartaista terävät päät pois. Leikkaa vartaat kahteen osaan. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa, mikrossa tai liedellä. Kasta tikkujen toinen pää suklaaseen ja työnnä tikkujen suklaapäät kakkupalloihin. Kasta tikkarit kevyesti suklaaseen (itse kastoin pallon vain puoliksi, mikä nopeutti ja helpotti huomattavasti tekemistä) ja pyörittele turkinpippuricrushissa.

Pistele kakkutikkarit pystyyn esimerkiksi riisillä täytettyihin mukeihin. Siirrä tikkarit jääkaappiin jähmettymään. Tarjoa mieluiten koristelupäivänä, viimeistään seuraavana.

 

Pöydän päällä taisi roikkua vielä jotain epämääräistä... Hauskaa pikkujouluaikaa! :)


1 kommentti:

  1. Voit aina luottaa Elinaan näissä piparijutuissa! ;)

    VastaaPoista