tiistai 1. helmikuuta 2011

Sydänrunebergit


Runebergin päivä lähestyy ja on taas lempileivonnaisteni aika! Tänä vuonna kokeilin Runebergin torttujen paistamista silikonisissa sydänmuffinivuoissa. Vuokien etu on helppokäyttöisyys ja kokokin on kiva, tortuista ei tule liian suuria ja korkeita. Toisaalta sydämen mallisen tortun koristelu ei ollut ihan yhtä helppoa kuin perinteisen pyöreän. Lopulta koristelun kanssa tuli vielä vähän kiire, joten hillot ja kuorrutteet ovat vähän niin ja näin. Mutta maku on onnistunut, sopivan mausteinen ja mehevä! :)


Teen Runebergit aina äitini reseptivihosta kopioimallani reseptillä. Runebergin torttujen idea on aikanaan lähtenyt joululta jääneiden piparkakkujen ja muiden kaapissa jo olevien aineksien hyödyntämisestä, joten tässäkin reseptissä on kivasti muunneltavuutta. Se, mitä on kaapissa, käytetään ensin!

200 g  voita tai margariinia
2 dl     sokeria tai fariinisokeria
2          munaa
2 dl     vehnäjauhoja
2 dl     korppujauhoja
2 dl     mantelilastuja, piparimurua tai mantelijauhoja
2 tl      kardemummaa
2 dl     smetanaa, ranskankermaa tai kermaa
1 tl      soodaa

Voi ja sokeri vaahdotetaan. Lisätään munat. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan vuorotellen kermavalmisteen kanssa. Paistetaan 200 asteessa noin 20 minuuttia. Annoksesta tulee 12-15 torttua. Vinkki! Jos et käytä piparimurua, lisää taikinaan teelusikallinen piparkakkumaustetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti